آداب ذکر و ختم صلوات
طهارت :شرط قبولیواستجابت دعاوذکرختمصلوات ، داشتن طهارت جسموباطن می باشد .
قطع امید :شرط استجابت دعا ، قطع امید از همه می باشد . جسموجان ذاکر باید فقط به امید خدا باشد . حضرت امام صادق علیه السلام می فرمایند : باید از تمام مردم ناامید گشتوجز به درگاه خدا امیدی نداشت .
یقین :شرط استجابت دعا این است که ذاکر یقین داشته باشد که خدا توانایی آن را دارد که هرچه اراده فرماید انجام دهد .
دعای غریق :یعنی اینکه جز خدا نجاتی برای خود نمی بیند ،وکمکونجات را فقط از آنِ خداوند بداندوبس ، زیرا خداوند به عیسی بن مریم ( ع) فرمود : مرا چون غریقی دعا کن که پناهونجاتی جز من نداری .
ستایش :ستایش خدا قبل از شروعذکر، از لوازم مهم بندگی می باشد ، زیرا حضرت امام علی علیه السلام می فرمایند : ستایش پیش از درخواست است ، یعنی هر دعایی که پیش از آن حمدوثنای تعالی نباشد ناتماموبریده است .
اعتراف به گناه :یعنی اعتراف کن که گناهان تورا از بساط قرب دور ساختهوموجبات بلا را فراهم آورده اعتراف بنماوعفووپوزش از خداوند بخواه .
طلب عفو:یعنی از برخی گناهانی که قلبت را تیره نمودهودعاهایت را حبس نموده ، طلب بخششوعفوکن که کمترینش هفتاد مرتبه « استغفراللهواتوب الیه » گفتن است .
حضور قلب :وقتی باطن خود را از نجاساتوشهوات نفسانی پاک کردیودرون خود را درون تکانی کردی ، حضور قلب حاصل می شود . رسول خدا صلی الله علیهوآله می فرمایند : آن مقدار از نماز قبول می شود که به خدا توجه قلبی داشته باشی .
نیت قلب :از مهمترین مسایلوآدابذکروختموتوسل ، نیت قلبی است که اگر تحقق نیابد زبان بهذکرحقیقی مشغول نمی شودوقلب سرگرم چیز دیگری است . حضرت امام صادق علیه السلام می فرمایند : صلوات را با خلوصونیت قلبی بگویید .
زمان : برای بعضیذکرهاوصلوات ها زمان مخصوصی با کیفیتویژه ای تعیین شده است ؛ چنانکه معصومین علیهم السلام برای بعضی از صلوات ها ، پس از نماز صبح یا بعد از نماز مغرب ، یا شبوروز ، یا عصر روز پنجشنبه ، یا روز جمعهویا شب جمعه را معین فرموده اند .
عددذکر:انتخاب عددذکریکی از احکام مهمذکروختماست که باید به آن توجه داشت ؛ یعنی همان تعدادومقداری که از ناحیه معصومین علیهم السلام معین شده است عمل کرد ، چنانکه برای صلوات سه مرتبه ، ده مرتبه ، صد مرتبهوهزار مرتبه را بیان فرموده اند .
« برای سلامتی آقا امام زمان (عج)وتعجیل در ظهور آقا 14 مرتبه صلوات »
تسلیت ایام فاطمیه